8.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Вярвам в този отбор

Росен Барчовски: Вярвам в този отбор

Това е програма минимум, добави селекционерът на България

Според мен, Дий Бост не трябваше да атакува в края. Той беше и малко в еуфория от тройката, която вкара. Остана с впечетление, че ще стигне лесно до коша, те го затвориха, огъна му се и крака. Там, ако я спрем топката, ние нямахме и губеща позиция или влизаме в продължение. Това обаче също е рисково, защото и там можеше да загубим с над 9 точки. Те играеха за тази разлика. Имаше време да направим атака, те са в бонус и можеше да стане кош. Ситуацията е печеливша за нас. Не взехме правилните решения, може би„, заяви селекциoнерът на България Росен Барчовски след загубата от Чехия с 80:83 в световна квалификация.

Започнахме лошо мача. Противникът бе във вихъра си, но се върнахме сравнително бързо. Заиграхме добре, после водихме, а след това те ни обърнаха. Не съм доволен от това, че изпуснахме шанс да се класираме още днес. Доволен съм, че имаме предимство пред тях. За защитата какво да кажа, имахме за цел да спре Хрюбан, а той ни вкара 29 точки. Понеже играем със смени, доста често оставаше срещу по-високите, а и подава. Основната причина е контузията на Чавдар Костов, който е много добър защитник. Той има и респект от него. Може да вкара 20 точки, но чак 29 точки едва ли. Това е проблем в защитата ни. В нападение загубихме организация, те ни натиснаха, играха агресивно със смени. Ние отивахме на рискови решения. Трябваше да започнем с нашата си организация, да се движи топката, може би накрая пак ще се стигне до това положение, но има потенциал в играта ни. Всички съжаляваме, аз най-много може би„, добави наставникът на представителния ни тим, който допусна трета загуба в пресявките.

България изпусна Чехия след драма в Пардубице (видео)

Характерът е много важен и той ще бъде част от този отбор. Много по-важно е младите момчета като Емил Стоилов и Константин Костадинов да се развиват, защото те имат потенциал в защита и в нападение. Когато се появят и Йордан Минчев и Александър Везенков, ние ще станем още по-силен отбор. Вярвам в този отбор, не мога да им сърдя, нито да им се карам, ще им кажа нещата, които имам като забележки. В края на краищата това беше програма минимум„, каза още Росен Барчовски.

В такъв мач всяка една точка е важна, всеки един наказателен удар е важен. Фаулът е особено нещо, някои питат дали не тренираме фаулове, тренираме, но това е и въпрос на психология. Те почти не изпуснаха от наказателната линия, а ние сме с около 50%. Малко слабо е, ако го докараме до 70%, двубоят ще е друг“, допълни специалистът.

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани